J-Sax

J-Sax is zo lang hij zich kan herinneren geïntrigeerd door muziek en dans. Op jonge leeftijd begint hij te jammen en dansen met zijn platen. Hij zingt, speelt mee met zijn gitaar (als dolle) en z’n handpercussie tools. Later brutaliseert hij ook de tapes die hij had opgenomen van de radio en kreeg van vrienden. Het begon allemaal in de kerk zegt hij; “Latijnse – Mis” met z’n prachtige harmonieën en “Hollywood Musical films” met coole dance moves en arrangementen! COOL!

Maar dan op 22-jarige leeftijd koopt hij een King-Cleveland altsax , en dat zette zijn leven op zijn kop! Hij studeert zich suf en wordt verliefd! Sinds die dag zijn z’n saxen een definitief deel van zijn leven. Gaandeweg begint hij zijn eigen band, en vanaf die dag is live spelen een wekelijkse expressieve behoefte voor hem geworden! En dat is ‘t nog steeds!

Via diverse bands, projecten , studio-opnames , schrijven en arrangeren voor bands en TV, en live spelen in Nederland, België, Duitsland, Istanbul, Oostenrijk, Zwitserland etc., ontmoet hij diverse fijne muziekvrienden en begint hij te werken aan zijn eigen projecten zoals Sax Da DJee (met zijn lokale vriend DJ O'Niels).

Het spelen met DJ's voelde alsof hij terugging in de tijd, zoals hij begonnen was; improviseren en ‘freestyle’ spelen over muziek van grammofoonplaten, loops, cd’s en tracks. Alleen deze keer op coole plekken en te gekke feesten met leuke mensen.

Interactie met DJ's als; O'Niels, Lewis Ferrier, Dutchican Soul, D-Reflection, Sean McCabe (UK), Groove Assassin (UK), Richard Earnshaw (UK), Pasha NoFrost (RU), TDK, R-No, Roog, Daenczo, Neil Stoner, Chillie Parker, Ramon Diaz, Marcello, Erick E , Jean, Asino & Mickey-T (The Brothers Funk), Miss El Niño, Martin Damen, Michael Man, Le Ber, Denniz, Raul Riva, Hendy, La Corrona, Miss Brown, Robert Abigail, Peter Gelderblom, Rob Boskamp, Jos Klasters, Youri Donatz, Robert Feelgood, Bart Liefland, Carita La Niña, Sjeazy Pearl, Rose, Roy Gates en vele anderen, maar ook de interactie met 'live' muzikanten zoals mc's; Choral, Sensara, Blain, Tjo-Kwan, Ravenna, Bizzey, Boogshe, Miss Bunty, gitaristen; Camiel (Ward Veenstra), Eller van Bueren, percussionisten; Cherokee, Mike Colen, Chanelsey, Jeroen Vrolijk, Marcussion, etc...brachten hele fijne momenten!

Daar houdt J-Sax het meest van; interactie met de DJ's, muzikanten en het publiek op zoek naar het onverwachte! Yo Flow!

Wilt u een offerte aanvragen, klik hier.